Luc Wouters: "Het begon al woensdagavond"

Manuel Gonzalez
| 107 reacties
Luc Wouters: "Het begon al woensdagavond"
Foto: © SC

Scheidsrechter en burgemeester van Lummen Luc Wouters (foto) is nog steeds kop van jut na zijn beslissing om Vargas uit te sluiten tijdens de topper Anderlecht - Club.

"Ik heb niet de behoefte om op alle commotie te reageren. Ik floot in eer en geweten", zegt scheidsrechter Wouters. "Soms moet je op het veld en in de politiek moeilijke beslissingen nemen. Je weet op voorhand dat ze protest zullen uitlokken. Maar dat mag je niet tegenhouden om die beslissingen te nemen."

"Er werden honderden mails per minuut gestuurd naar onze burgemeester", zegt de gemeentesecretaris van Lummen in HBvL. "Ons internetverkeer werd er zelfs door verstoord, omdat onze spamfilter verstopt geraakte door de zondvloed aan mails." Omdat Wouters zijn gsm-nummer op het internet werd gegooid, ging de bal woensdagavond al aan het rollen.

"Toen ik op weg was met de auto naar huis woensdagavond begon het al. Het ene na het andere berichtje kwam binnen", aldus de scheidsrechter. "Ik heb mijn gsm zelfs twee keer moeten opladen om alle berichtjes te kunnen lezen."

Scheidsrechterbaas Robert Jeurissen maant aan tot kalmte: "Waar zal dit eindigen?", vraagt hij zich af. "Als elke gecontesteerde beslissing zulke gevolgen gaat hebben, wie zal dan nog scheidsrechter willen zijn bij zo een topper?"

Wat vond meneer Jeurissen zelf van de rode kaart voor Vargas? "Ik geef geen commentaar meer over de beslissingen van scheidsrechters, dit wordt intern besproken. Scheidsrechters verdienen een minimum aan respect. Zonder hen is er ook geen voetbal."

Dit weekend fluit Luc Wouters de wedstrijd FC Luik - Standaard Wetteren in de tweede klasse. "Maar dat stond allang vast", zegt de scheidsrechter. "Ik ben dus niet gestraft voor de uitsluiting van Vargas."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties