Project Dutch Lions FC krijgt vorm

Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Project Dutch Lions FC krijgt vorm
Foto: © SC

Erik Tammer, ex-profspeler van Ajax, Heerenveen en Sparta heeft in de Verenigde Staten een Nederlands getinte profclub opgericht. Zijn landgenoot Mike Mossel, ex-Turnhout, staat hem bij.

Dutch Lions FC is ingeschreven in de Premier Development League als een volwaardig profteam. Het is de bedoeling zo snel mogelijk te promoveren en binnen enkele seizoen de stap te zetten naar de Major Soccer League.

Behalve een professioneel eerste elftal hangt er ook een hele jeugdacademie vast aan de club. De Nederlanders Geert Den OudenIvar van Dinteren, Hans van der Haar, Oscar Moens, Johan Wigger, Bas Ent en Julius Wille tekenden inmiddels allemaal een contract bij de vereniging. De rest van het team wordt in principe aangevuld met jonge Amerikanen.

Bovendien heeft Dutch Lions ook een samenwerkingsakkoord met de Nederlandse club FC Twente. De bedoeling is om het professioneel voetbal in de regio van Ohio te promoten en de Amerikanen te laten kennis maken met de Nederlandse denkwijze over voetbal.

De club zal zijn thuiswedstrijden afwerken in the Miami Valley South Stadium in Bellbrook. Dat stadion heeft een capaciteit van 4.000 toeschouwers en is eigendom van de sportafdeling van Bellbrook High School.

Dutch Lions start de competitie op 8 mei 2010 tegen Cincinnati Kings.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties