Jacobs: "Het gegeven is nu anders"

Hannes De Meyer
| 6 reacties
Jacobs: "Het gegeven is nu anders"
Foto: © SC

Anderlecht ligt op titelkoers. Na de omstreden winst thuis tegen Club Brugge neemt de leider het op speeldag 25 thuis op tegen Sint-Truiden. STVV is samen met Club Brugge de enige club die Anderlecht al wist te verslaan in deze competitie.

In de heenronde klopte STVV de Brusselaars met 2-1. Het was een duel tussen de nummers 1 en 2. De overwinning was verdiend te noemen, want Anderlecht speelde als een mak lammetje. Door deze overwinning kwamen de kanaries alleen aan de leiding. De situatie is nu helemaal anders.

"Het is toeval dat we nu net weer tegen een ploeg spelen waartegen we al eens verloren", zegt Anderlecht-coach Ariël Jacobs.

"Maar natuurlijk kom je terug op de nederlagen bij de voorbereiding van de wedstrijden." In de heenmatch stond Anderlecht al na 8 minuten 2-0 achter, onder meer na een goal van Sidibe (foto).

"Nu is het gegeven anders. Zaterdag zullen wij op het veld komen met de intentie om onze eerste plaats te verdedigen. Sint-Truiden zal vooral een goeie zaak willen doen met het oog op een plaats in de top 6. Ze weten dat ze geen tijd meer te verliezen hebben en zullen hier zeker punten willen pakken."

Paars-Wit staat al een hele tijd aan kop van het klassement. De leider verkeert in de winning mood. Het won deze week, evenwel omstreden, in de slotminuut van Club Brugge. Het telt nu 9 punten voorsprong op de West-Vlamingen. RSCA scoorde dit seizoen al 49 keer en kreeg slechts 17 doelpunten tegen.

Sint-Truiden staat op een voorlopige zevende plaats. STVV scoorde 28 keer en kreeg 30 goals tegen. De Kanaries speelden vorige woensdag nog een inhaalmatch en namen het daarin thuis op tegen Westerlo. De Limburgers verloren onverdiend met 0-1 na een doelpunt van ex-Anderlechtspeler Joris Van Hout.

De wedstrijdselectie bij Anderlecht:

Jacobs heeft net zoals tegen Club Brugge met positieve selectieproblemen te kampen. Behalve Polak en Wasilewski kan de trainer van Anderlecht op iedereen beroep doen.

Bernárdez, Biglia, Boussoufa, Chatelle, De Sutter, Deschacht, Kanu, Frutos, Gillet, Juhasz, Kouyate, Legear, Lukaku, Mazuch, Proto, Rnic, Sare, Schollen, Suarez, Van Damme, Zitka

De wedstrijdselectie bij Sint-Truiden:

Deferm en Antheunis zijn nog out voor deze wedstrijd. Cantaluppi geraakt tijdig fit.

Mignolet, Muyters, Wagemakers, Cantaluppi, Euvrard, Odoi, Buysens, Thijs, Delorge, Mennes, Chimedza, Appeltans, Charai, Schouterden, Sidibe, Wilmet, Siani, Onana

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties