Kesters: "Het kan, neen: het moet beter"

Hannes De Meyer
| 26 reacties
Kesters: "Het kan, neen: het moet beter"
Foto: © SC

Germinal Beerschot zit in de hoek waar de klappen vallen. De Ratten verloren vijf keer op rij en willen vanavond kost wat kost winnen tegen Westerlo. De Kempenaars hopen een vervolg te breiden aan de overwinning van vorige week tegen Sint-Truiden.

Nul op vijftien. Het zijn cijfers die hard aankomen in het Olympisch stadion. Ook het clubbestuur van Germinal Beerschot heeft de buik meer dan vol van die negatieve reeks. Zo stapte voorzitter Herman Kesters (foto) deze week na de woensdagnamiddagtraining de kleedkamer binnen.

"Wat onze spelers de voorbije weken op de mat brachten was en is gewoon onaanvaardbaar. Ik ben enorm ontgoocheld in hen. Daarom vond ik het nodig om hen duidelijk te maken dat er dringend opnieuw punten dienen gepakt. Op anderhalve maand tijd hebben we een rooskleurige situatie uit handen gegeven, zijn we van een derde plaats, met quasi zekerheid op kwalifcatie voor Poule 1, teruggezakt naar de zevende stek... en beseffen we dat het nog bijzonder moeilijk zal zijn om onze sportieve ambitie - de top zes dus - waar te maken", zegt Herman Kesters op de website van de Ratten.

"De huidige terugval is voor mij onverklaarbaar. Excuses zijn er niet. Akkoord, Faris Haroun is langere tijd out geweest en nu zijn we ook Bart Goor kwijt tot het eind van dit seizoen. Maar een elftal mag nooit afhankelijk zijn van één of twee spelers, anders ben je niet goed bezig. Wat ik de voorbije weken miste was de wilskracht om te winnen, inzet, durf ook. Zowat iedereen leek zijn verantwoordelijkheden te ontlopen. Totaal onacceptabel. Het kan, neen: het moét, beter. Te beginnen aanstaande zaterdagavond in het Kuipke."

Germinal Beerschot zakte na vijf nederlagen op rij weg naar een zevende plaats in de rangschikking. Het kreeg in die laatste vijf wedstrijden gemiddeld drie doelpunten per wedstrijd tegen. De Ratten hebben tweeëndertig punten. Westerlo van zijn kant won vorige week gevleid uit bij Sint-Truiden. Bij winst komen de Kempenaars op vijf punten.

De wedstrijdselectie bij Germinal Beerschot:


Voor de verplaatsing naar Westerlo kan Jos Daerden opnieuw beroep doen op de genezen Wamfor en de weer speelgerechtigde Janczyk en François. King, Tshibuabua, en Goor zijn niet inzetbaar.

Pacovski, Kaminski, Monteyne, Clement, Van Dooren, Mikulic, Monteyne, Wamfor, De Decker, De Man, Wanyama, Rits, Cruz, Haroun, François, Janczyk, Dosunmu, Mac Donald

De wedstrijdselectie bij Westerlo:

Bij Westerlo moet Jan Ceulemans het doen zonder de geblesseerde Ceesay, Modubi en Ruiz en de geschorste Dekelver.

De Winter, Deelkens, Iakovenko, Molenberghs, Sarki, Van Asten,Delen, Mravac, Farssi, Adams, Van Kerckhoven, De Petter,Van Hout, Annab, Vanaudenaerde, Corstjens, Quina, Odita


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties