Dacourt: "Bölöni is een kleine coach"

Gert-Jan Weyters
| 67 reacties
Dacourt: "Bölöni is een kleine coach"
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Olivier Dacourt doet in Le Soir een boekje open over de werking bij Standard. De Fransman is niet te spreken over het gebrek aan respect en professionaliteit bij de Rouches.

Olivier Dacourt voelde een totaal gebrek aan respect van Laszlo Bölöni. "Ik moest een heel weekend mee op afzondering en toch moest ik in de tribune zitten tegen RC Genk. Dat doe je met jongeren, maar niet met een 35-jarige. Ik stop ermee, omdat Bölöni mij heeft willen vernederen. En dat is een grote desillusie. Hij heeft nochtans aangedrongen op mijn komst. Nu vraag ik mij af waarom ik hier ooit getekend heb. Ik liet mijn vier kinderen niet achter voor dit", is Dacourt scherp in Le Soir.

De Fransman heeft geen enkel goed woord voor de trainersstaf. "Ik heb grote trainers gekend, zoals Capello en Mourinho. Of ik speelde of niet, ze hebben altijd respect getoond voor mij. Bölöni is een van de "kleinste coaches", zeker op menselijk vlak. Bölöni is nochtans een slimme kerel, daarom is mijn ontgoocheling des te groter. Bovendien krijgt hij niet veel hulp van zijn assistent. Die is trouwens incompetent."

Ook het gebrek aan professionaliteit deed Dacourt zijn contract verbreken. "Als je het hoogste niveau hebt gekend, doe je hier je ogen open. Op Standard start een training nooit op tijd. Bovendien verandert het programma elke dag en is niets georganiseerd. Zo werden we voor de match tegen Charleroi nog uitvoerig aangesproken over Guedioura. Maar die speler was al naar Engeland toen."

CATASTROFE

Volgens de voormalige Franse international breekt Bölöni al het zorgvuldige opgebouwde werk weer af. "Hij heeft voortgeborduurd op andermans werk. Dominique D'Onofrio en Michel Preud'homme hebben het werk gedaan. Bölöni moest gewoon de lijn doortrekken. Standard deed er vijf jaar over om op te staan en succes te boeken. In één jaar wordt alles weer tenietgedaan", besluit Dacourt die het beheer van de ploeg een catastrofe noemt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties