Gullit: “Geloof in toewijzing WK”

Wouter Laeremans
| 4 reacties
Gullit: “Geloof in toewijzing WK”
Foto: © SC

Ruud Gullit was erg enthousiast op de voorstelling als voorzitter van de HollandBelgium Bid. De Nederlander gaat er naar eigen zeggen alles aan doen om het WK van 2018 of 2022 binnen te halen.

Gullit is aan een wereldwijde rondreis begonnen om de Belgisch-Nederlandse kandidatuur te promoten. “Ik ben onlangs al in Zuid-Afrika, China en Rusland geweest. Binnenkort vertrekken we naar Peru. De bedoeling is dat we uiteindelijk voldoende stemmen verzamelen om het WK te mogen organiseren”, weet voetbalprimeur.nl.

 

De oud-voetballer keek in zijn telefoonlijst en contacteerde enkele andere grote namen. "Ik ben heel blij dat iconen als Johan Cruijff, Marco van Basten en Clarence Seedorf zich ook als ambassadeur van het HollandBelgium gaan inzetten. Ik heb die personen meteen gebeld. In Nederland moet je soms oppassen als je iets hebt bereikt. In het buitenland zijn ze vaak blij dat je er bent."

De samenwerking tussen de buurlanden is volgens Gullit een goed idee, omdat we onze krachten kunnen bundelen. "Nederland heeft veel goede voetballers voortgebracht. Je moet niet vergeten dat ze in België naast goede sporters ook heel goede bestuurders hebben.”

 

“De voorzitter van het IOC is een Belg. België is zo ook weer voorzitter van Europa. We zijn dus samen sterk. Ik geloof er echt in dat we op 2 december een WK krijgen toegewezen. We gaan daar ons best voor doen.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties