Laszlo Bölöni stapt op bij Standard

Fabian Morren
| 122 reacties
Laszlo Bölöni stapt op bij Standard
Foto: © SC

Laszlo Bölöni is niet langer de trainer van Standard. De Roemeen heeft zijn ontslag ingediend. Standard heeft het nieuws woensdag bevestigd op een persconferentie.

Helemaal verrassend komt het ontslag van Bölöni niet. Standard staat pas op de zesde plaats en moet knokken om zich nog te verzekeren van een ticket voor de play-offs. Zondag werd er nog met 1-0 verloren bij Racing Genk na een erg zwakke wedstrijd van de Rouches.

Bölöni was sinds de zomer van 2008 aan de slag op Sclessin. Hij volgde destijds Michel Preud'homme op, die naar AA Gent verhuisde. 

Het eerste seizoen kende de Hongaarse Roemeen zowel in de Belgische competitie als in Europa successen. Hij loodste Standard naar een tweede landstitel op rij na testwedstrijden tegen Anderlecht en bereikte met de Luikenaars ook de zestiende finales in de UEFA-beker.

Eerder was Bölöni trainer van onder meer Nancy, Monaco, Rennes en Sporting Lissabon. Als bondscoach was hij een tijdje aan de slag bij Roemenië.

Ook Joaquim Preto, de assistent van Bölöni, is opgestapt. Dominique D'Onofrio neemt tot het einde van het seizoen over als trainer. De volgende competitiewedstrijd van Standard staat op zondag gepland tegen Westerlo. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties