KVSK United doet gouden zaak

Manuel Gonzalez
| 62 reacties

KVSK United heeft als enige van de top drie in de tweede klasse vanavond zijn wedstrijd kunnen winnen. Zowel Eupen als Lierse verloren.

KVSK United won in eigen huis met 3-0 van OH Leuven. De score aan de rust was nog blanco. Na een halfuur in de eerste periode had Van Steenbrugghe namens de bezoekers de rode kaart gepakt. Maar in de tweede helft zette de Nederlander Ketting met een strafschop de Limburgers op weg naar de zege.

Diezelfde Ketting verdubbelde de score alvorens Noukeu de match in een definitieve plooi legde.

United hoorde achteraf hoe tevreden het mocht zijn met deze zege want concurrenten Lierse en Eupen verloren allebei. De Pallieters gingen toch wel verrassend met 0-1 onderuit tegen Dender. De Oost-Vlamingen doen het sinds de komst van Vital Borkelmans opvallend goed. Munyaneza scoorde in de 53ste minuut terwijl Dender het laatste kwartier met tien moest afwerken na een rode kaart voor Banga.

Eupen ging met 2-1 onderuit bij Doornik, het team van Alex Czerniatinsky. Lepiller bracht de Oostkantonners nog op voorsprong maar daarna kantelde de match in het voordeel van de Henegouwers.

Door de nederlagen van Lierse en Eupen wipt Bergen naar de derde plaats en moeit het zich weer volledig in het titeldebat. De Draken wonnen in eigen huis met 4-1 van Red Star Waasland.

FC Brussels en KV Oostende maakten er een doelpuntenfestival van dat met 5-3 door de hoofdstedelingen werd gewonnen. Veselinovic scoorde driemaal voor de thuisploeg. Antwerp ging met 1-0 onderuit bij WetterenVan Damme scoorde op slag van rust.

In het algemeen klassement telt KVSK United één punt meer dan Eupen dat wel één duel meer gespeeld heeft. Bergen en Lierse hebben evenveel duels gespeeld als de Noord-Limburgers en tellen drie punten minder.