Wenger is razend op ref Hansson

Mathias Dumarey
| 6 reacties
Wenger is razend op ref Hansson
Foto: © SC

Arsenal ging gisteren met 2-1 de boot in bij FC Porto. De beslissende treffer van Falcao was er een met een geurtje aan. Arsenal-manager Arsène Wenger (foto) is dan ook niet te spreken over het optreden van de Zweedse leidsman.

Martin Hansson floot gisteren voor een onrechtstreekse vrije trap in het strafschopgebied van Arsenal nadat Sol Campbell de bal had teruggespeeld op doelman Lukasz Fabianski. Nog voor de verdediging van de Londenaren kon reageren, tikte Ruben Micael de bal naar Falcao die de bal voorbij Fabianski plaatste. In die actie werd Campbell ook nog eens onbedoeld geblokt door Hansson.

"Op zo'n indirecte vrije trap kan je niet verdedigen. De scheidsrechter had ons meer tijd moeten geven om een muur te zetten", aldus Arsène Wenger voor de camera's van ITV na de wedstrijd. Meteen na de goal praatte Wenger met Hansson. "Hij vertelde me niet waarom de goal doorging. Je zou het hem zelf moeten gaan vragen. Ik begrijp de beslissing hoegenaamd niet", aldus nog Wenger.

Hansson komt zo voor de tweede keer minder positief in het nieuws. Hij was in november namelijk ook de ref die de handsbal van Thierry Henry niet zag in het barrageduel tussen Frankrijk en Ierland waardoor de Fransen naar het WK mochten. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties