Provoost: "Wij willen eindronde vermijden"

Manuel Gonzalez
| 9 reacties
Provoost: "Wij willen eindronde vermijden"
Foto: © SC

Roeselare pakte zaterdag een belangrijk punt bij Zulte Waregem en gelooft rotsvast in het behoud.

"Als we nog twee keer winnen, eindigen we voorlaatste", zegt Vincent Provoost van Roeselare in HLN.

De prestatie in Zulte Waregem is er ééntje waar Roeselare zich kan aan optrekken. "Tijdens het openingskwartier was het nog wat zoeken en tasten. Nadien begon het te lopen en Essevee kreeg nauwelijks kansen. Geslaagde missie dus, want we hebben het beoogde punt op zak."

"We lieten de bal goed rond gaan. We kwamen nauwelijks in de problemen en het meer dan verdiend gelijkspel bleef op het bord. Een nederlaag konden we ons eigenlijk niet veroorloven want dan was de veertiende plaats wellicht onhaalbaar geworden. Door ons negatief doelpuntensaldo zijn we verplicht een punt meer te halen dan Lokeren of Charleroi die nog een inhaalwedstrijd tegen mekaar moeten afwerken."

"Als we nog twee wedstrijden winnen, dan is het behoud gerealiseerd. In theorie zouden we dus Genk en Westerlo op de laatste speeldag moeten vloeren. Ik vrees dat we thuis tegen Anderlecht en op het veld van Club Brugge op niet veel moeten rekenen. Of we nu met die bijgestuurde tactiek moeten voort gaan? Dat zijn vragen die alleen door de trainer kunnen beantwoord worden."
 
"In Waregem liep de wisselwerking met Bram Vandenbussche beter naarmate de wedstrijd vorderde. Bram is een voetballer die er steeds de beuk ingooit, de gaten dicht loopt en zich te pleuris werkt tot de laatste seconde. Of we straks samen verder kunnen functioneren zal de coach wel beslissen. De moed zit er opnieuw in. Zondagavond komt Anderlecht met een zware wedstrijd tegen Bilbao in de benen. Misschien kunnen we dan stunten."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties