Interview Boussoufa: "Wil mij niet per se in de kijker spelen"

Nico Wieme
| 47 reacties
Boussoufa: "Wil mij niet per se in de kijker spelen"
Foto: © SC

Mbark Boussoufa speelde misschien wel zijn beste wedstrijd in het Anderlechtshirt. De Marokkaan dolde met de Bilbaospelers en was weer goed voor twee assists. “Niemand had verwacht dat wij thuis met 4-0 van de zesde (sic) uit Spanje zouden winnen.”

Het was een stralende Mbark Boussoufa die ons na de Europa Leaguematch tegen Bilbao te woord stond. “We kwamen snel voor. Ik zag Romelu Lukaku diepgaan en stak door naar hem. Hij heeft het dan ook nog eens perfect afgemaakt.”

 

Het leek wel alsof jij wou blijven voetballen.

“Door onze snelle voorsprong, konden we lekker voetballen. Daar geniet je van. Het stadion zat vol, er was veel sfeer. We hadden honger om iets te tonen. Het publiek stond vanaf de eerste minuut achter ons. Niemand had verwacht dat we tegen dit Bilbao met 4-0 zouden winnen. Heel België leefde met ons mee. We hebben het in een match met een hoog niveau fantastisch afgemaakt.”

 

Wat vond je van het fantastische doelpunt van Jonathan Legear?

“Ik keek bij die vrijschop naar Jelle Van Damme, maar op hetzelfde moment riep ik naar Legear. De verdedigers waren verrast. Ik wist dat hij hard kan schieten, maar dat hij het zo zou afmaken. Schitterend.”

 

Met zo’n prestatie als tegen Bilbao speel je jezelf in de kijker van buitenlandse teams.

“Laat mij duidelijk zijn: heel het team speelde fantastisch. Vanaf de eerste minuut hebben we veel druk gezet. Ikzelf speel per se om weg te gaan bij Anderlecht. Als er zich een mooie kans voordoet, kan er natuurlijk gepraat worden. Vandaag ben ik gewoon blij met de kwalificatie. We hebben Europees geschitterd, deze zege geeft extra glans aan de ploeg.”

 

Zie je mogelijkheden tegen Hamburger SV?

“Dat wordt een fysieke slijtageslag. We zijn gewaarschuwd. Ik had liever PSV gehad, hun spel moet ons beter liggen. We mogen wel ambitieus zijn. Ik vind dat we moeten proberen zo ver mogelijk te geraken. Ik acht ons niet kansloos tegen de Duitsers. Het worden in ieder geval andere matchen dan tegen Bilbao. Zij zullen meer favoriet zijn dan wij.”

 

Hoe kan je je nu opladen voor een match tegen SV Roeselare?

“Deze prestatie zal extra glans krijgen we winnen op Roeselare. Ik weet dat het mentaal moeilijk is om de knop om te draaien na zo’n schitterende prestatie als tegen Bilbao. Vanaf nu is elke match in de Pro League belangrijk.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties