Jacobs: "Kwalificatie een doelstelling, geen must"

Nico Wieme
| 2 reacties
Jacobs: "Kwalificatie een doelstelling, geen must"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Uiteraard was Ariël Jacobs tevreden met de prestatie van zijn team tegen Bilbao. De Diegemnaar is niet bevreesd voor het drukke programma dat eraan komt. “Dit soort matchen krikt het niveau van mijn spelers op.”

Ariël Jacobs was niet alleen blij met de kwalificatie voor de achtste finales van de Europa League, de Anderlechtcoach was ook bijzonder tevreden met het spelpeil van zijn ploeg. “De manier waarop we het hebben aangepakt, mag gezien worden. Hoe meer matchen we op Europees niveau kunnen spelen, hoe beter mijn spelers zullen worden.”

 

“Deze kwalificatie is verdiend op basis van de twee wedstrijden. We wisten op voorhand dat Bilbao een moeilijke tegenstander zou worden. De bedoeling was om in deze match zo vlug mogelijk te scoren, maar dat is theorie natuurlijk. Je moet het ook nog altijd doen. Romelu Lukaku heeft met zijn doelpunt onze ploeg bevrijd”, vond de coach van paars-wit.

 

Nu wacht een dubbele confrontatie met Hamburger SV, iets waar Jacobs naar uitkijkt. “Daar moet je geen vragen bij stellen. Onze eerste doelstelling was Europees overwinteren. Dat is gebeurd. Als je in deze fase van het kampioenschap nog meedraait, weet je dat het 32 ploegen van niveau zijn. De kwalificatie tegen Bilbao was een doelstelling, geen must.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties