Portsmouth staat onder curatele

Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Portsmouth staat onder curatele
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na maanden van twijfel is het toch zover gekomen. Portsmouth staat onder curatele.

De Engelse topklasser verliest negen punten in de Premier League en er is een curator aangesteld om zwaar te besparen. Portsmouth zit daarmee in dezelfde situatie als Moeskroen in ons land een tijdje geleden.

Portsmouth is de eerste club in de historie van de Premier League die onder curatele wordt geplaatst. De club heeft ongeveer 80 miljoen euro schulden. Pompey hoopte nog dat een overnemer met die som over de brug zou komen, maar zonder succes.

Andrew Andronikou, die aangesteld is als curator, brengt toch positief nieuws: "Mijn doel is om deze club te redden. We gaan er met de grove borstel door. Het sportieve is nu niet meer van belang, deze club moet gewoon blijven bestaan."

"Het is ook de bedoeling dat we zeker één of twee spelers al op korte termijn kunnen verkopen, of toch op z'n minst het contract ontbinden."

Manager Avram Grant heeft alvast beloofd het seizoen te zullen uitmaken. Pompey trekt zaterdag naar Burnley en de de club rekent op een goed resultaat. "We mogen de kopjes niet laten hangen, alles wat we nog kunnen pakken, is bonus", aldus de curator.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties