Spaanse pers lyrisch over "tovenaar" Stijnen

Anthony Van der Planken
| 86 reacties
Spaanse pers lyrisch over "tovenaar" Stijnen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Stijn Stijnen zal zich zijn wedstrijd in Valencia nog lang herinneren. De Brugse doelman speelde een uitstekende wedstrijd en sleepte Club op zijn eentje richting verlengingen. De Spaanse pers is dan ook lyrisch over "tovenaar" Stijnen.

“Eén man leek op weg om de avond, zelfs het seizoen van Valencia te verknallen", steekt de Spaanse sportkrant Marca van wal. "Het zou onverdiend, maar wel voetbal geweest zijn. Wat valt er nog te zeggen over de prestatie van Stijn Stijnen? De Belgische doelman vormde een muur sterker dan diegene die Berlijn gedurende drie decennia scheidde.”

“Stijnens prestatie was indrukwekkend, net zoals het spel van Valencia trouwens. In normale omstandigheden had het nooit tot verlengingen gekomen.”

“Je zou misschien kunnen stellen dat Valencia's aanvallers meer kansen misten dan gewoonlijk, maar dat zou de prestatie van Stijnen oneer aandoen. De doelman kan het dvd'tje van deze wedstrijd later tonen aan zijn kleinerkinderen. Ballen van boven, van onder, met kracht of finesse: Stijnen pakte alles. Hij moet een supermancape onder zijn shirt gedragen hebben, alleen dat kan zijn schitterende reddingen verklaren. Pas in de verlengingen moest de tovenaar zich gewonnen geven.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties