Cornelis: "Fier op mooie reeks van Cercle"

Nico Wieme
| 6 reacties
Cornelis: "Fier op mooie reeks van Cercle"
Foto: © SC

Hans Cornelis speelde een goede wedstrijd tegen KRC Genk. De rechtsachter scoorde op het einde van de match bijna de 2-0, maar zijn vrijschop spatte uiteen tegen de paal. “Het was leuk geweest om te scoren, maar het is geen doel op zich.”

“Deze overwinning doet deugd”, zei Hans Cornelis ons na afloop van de 1-0-zege van Cercle tegen Genk. “Omdat het tegen mijn ex-ploeg is doet het natuurlijk extra deugd. De zege vind ik verdiend. We waren scherper dan Genk. De tweede bal was vaak voor ons. Zo gingen we aan het voetballen en konden we het spel makkelijk verleggen.”

 

Mooie reeks

 

Cercle zet met 18 op 21 een mooie reeks neer. “Daar ben ik fier op. Vooral ook de manier waarop mocht er zijn. Wat een verschil met de match tegen Charleroi. Jammer dat we op Kortrijk verloren hebben, anders was het nog mooier geweest. Onze matchen kunnen natuurlijk niet allemaal even goed zijn. Genk is ook een tegenstander die laat voetballen.”

 

Ei zo na lukte Cornelis de 2-0. “Dat was leuk geweest, maar ik lig er niet op gebrand. De coach (Glen De Boeck, red.) wil dat ik de vrijschoppen scherp aansnijd. Het belangrijkste is dat we gewonnen hebben. Als we de rest van onze matchen nu op een goede manier kunnen afwerken, kunnen we met een goed gevoel naar de bekerwedstrijden.”

 

Vermoeid Genk

 

De rechtsachter toonde zich opvallend mild voor Genk. “Vandaag ontbrak het hen aan scherpte. Zij hebben ook enkele jongeren, zoals Kevin De Bruyne. Die oogde wat vermoeid. Wij waren zelf echt gebrand op die zege.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties