Interview Buffel: "In onderbewustzijn nam nervositeit toe"

Nico Wieme
| 10 reacties
Buffel: "In onderbewustzijn nam nervositeit toe"
Foto: © SC

Thomas Buffel is tegenwoordig een van de weinige Genkspelers op niveau. Tegen Cercle Brugge toonde de middenvelder opnieuw zijn uitstekende vorm, maar in zijn eentje kon hij de ploeg niet op sleeptouw nemen.

Thomas, waar liep het fout tegen Cercle?

“Toen wij vier keer na elkaar wonnen, sprak niemand over play-offs 1. Plots kregen wij vooral vanuit de media signalen dat we weer kans maakten op een plaats bij de eerste zes. Ik wil mijn medespelers zeker niet bekritiseren, maar ik stel vast dat sommigen moeilijk met die druk om kunnen. Daar moeten we de nodige lessen uit trekken.”

 

Jullie zouden toch met die druk moeten omkunnen, aangezien de doelstelling van de club voor aanvang van het seizoen top zes was.

“Dat klopt. Die ambities waren er zeker, maar soms moet je tijdens het seizoen je ambities bijstellen. Het is nu ook niet omdat we plots twee matchen na elkaar punten verliezen, dat we alles in twijfel moeten trekken.”

 

Je kan dan wel over druk spreken, maar vind je ook niet dat sommige medespelers beter kunnen?

“Sommigen speelden tegen Roeselare en Cercle inderdaad onder hun niveau. In dit soort matchen zouden bepaalde medespelers meer initiatief moeten durven nemen. Toch waren er ook positieve punten. Het samenspel tussen Elyaniv Barda en mijzelf verliep uitstekend.”

 

Jij zette tegen Cercle alweer een sterke prestatie neer. Was je dubbel gemotiveerd tegen je ex-ploeg?

“Ik was zeker niet speciaal gemotiveerd omdat ik vorig seizoen bij groen-zwart speelde. Ik wou gewoon de punten recupereren die we tegen Roeselare hadden laten liggen.”

 

Welke ambities mag Genk nog koesteren voor dit seizoen?

“Ik had het gevoel dat bij bepaalde medespelers de druk van de schouders viel na de nederlaag op Cercle. In ons onderbewustzijn begon de nervositeit toe te nemen door die 12 op 12 na Nieuwjaar. Daardoor hebben we in de voorbije twee matchen punten laten liggen. We moeten ons nu focussen op play-off 2. Daarin mogen we in ieder geval niet dezelfde fouten maken als in de eerste ronde. Belangrijk zal ook zijn dat iedereen fit is om aan die play-offs te beginnen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties