Interview "Succes Anderlecht als boemerang in gezicht"

Nico Wieme
| 17 reacties
"Succes Anderlecht als boemerang in gezicht"
Foto: © SC

Herman Van Holsbeeck heeft zijn ambities met het huidige Anderlecht te kennen gegeven. De manager van paars-wit wil deze groep zo lang mogelijk samenhouden, maar is wel bang van een monsterbod op Romelu Lukaku.

Na het Europese succes van Anderlecht tegen Bilbao stond Herman Van Holsbeeck ons een interview toe. Van Holsbeeck hoopt dat Mbark Boussoufa en Romelu Lukaku goed nadenken vooraleer ze een transfer overwegen. Daarvoor heeft de manager voldoende troeven achter de hand.

 

Boussoufa leverde een sterke prestatie af tegen Bilbao. Is dit zijn laatste seizoen in paars-witte loondienst?

“Boussoufa speelde tegen de Basken als een echte patron. In de Pro League heeft onze middenvelder al veel goede matchen voor Anderlecht gespeeld, nu heeft hij het ook Europees gedaan. Ik vind dat ‘Bous’ eens goed moet nadenken over zijn toekomst. Dit Anderlecht is nog niet aan het einde van zijn verhaal en hij kan daar nog een belangrijke rol in vervullen.”

 

Wat dan te zeggen van Romelu Lukaku? Zoals die nu speelt, ga je die niet lang houden.

“Als het van ons afhangt, blijft Lukaku. In het moderne voetbal is carrièreplanning belangrijk. De opleiding van Romelu bij ons is nog niet voorbij. Hij is een diamant die nog niet geslepen is.”

 

Hoe zien jullie de nabije toekomst van Lukaku dan?

“Aan zijn omgeving heb ik al laten weten dat het beste voor hem is dat hij nog een tijdje bij dit Anderlecht blijft. Volgend jaar spelen we in principe de Champions League. Daarin kan hij een schat aan ervaring opdoen. Daarna kunnen we hem laten gaan.”

 

Wat gaat Anderlecht doen als een club met een monsterbod voor Lukaku afkomt?

“Ik geef toe, daar ben ik bang van. Als je ziet hoe Romelu op Ajax, op Bilbao en thuis tegen de Basken heeft gespeeld, dan kan je alleen maar besluiten dat hij over een enorm potentieel beschikt. Hij zou best meekunnen bij veel Europese ploegen.”

 

Welke mening heeft preses Roger Vanden Stock over het transferbeleid?

“Onze voorzitter wil de beste spelers zo lang mogelijk bij Anderlecht houden. Als het kan nog een tweetal jaar. Het succes dat we nu hebben, kan op het einde van het seizoen als een boemerang in ons gezicht terugslaan. Als enkele kapitaalkrachtige clubs met veel geld gaan zwaaien, zal het zaak worden om het evenwicht binnen de ploeg te behouden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties