Domenech: "Henry speelde inderdaad al beter"

Mathias Dumarey
| 2 reacties
Domenech: "Henry speelde inderdaad al beter"
Foto: © SC

Het einde van de loopbaan van Thierry Henry (foto) lijkt in zicht. De spits van FC Barcelona en het Franse nationale elftal speelde gisteren in de oefenpot tegen Spanje een erbarmelijke match en werd uitgefloten door het thuispubliek.

Een volgepropt Stade de France zag Frankrijk gisteren een dramatische oefenpot afhaspelen tegen Europees kampioen Spanje. Het werd 0-2 door doelpunten van Sergio Ramos en David Villa. Frankrijk kon hier niets tegenover stellen. Thierry Henry werd in de tweede helft gewisseld en bij zijn aftocht werd hij uitgefloten door het Franse publiek.

"Iedereen weet dat Thierry in het verleden al beter heeft gepresteerd. Het is voor hem moeilijker geworden omdat hij bij Barcelona alsmaar minder speeltijd krijgt. Zijn spel tegen Spanje werpt zeker vragen op, maar het is nog niet alarmerend", aldus de Franse bondscoach Raymond Domenech.

Henry beseft zelf ook dat het slecht was. "Ik had geen snelheid. Als je constant achter de bal moet hollen en je heb in anderhalve maand maar één wedstrijd gespeeld, is dat heel lastig", aldus de spits die Frankrijk met een handsbal naar het WK loodste. Een vroegtijdig vertrek van Henry bij Barcelona is alleszins steeds waarschijnlijker. De spits zou willen uitbollen in de Amerikaanse competitie.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties