Duitsland onderuit, Turkije en Oostenrijk op koers

Gert-Jan Weyters
| 2 reacties
Duitsland onderuit, Turkije en Oostenrijk op koers
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Over heel Europa werden oefenwedstrijden afgewerkt. Ook de tegenstanders van België in de strijd om een plaats op het EK van 2012 kwamen in actie. Een overzichtje.

Duitsland is in eigen land met 0-1 onderuit gegaan tegen Argentinië. De mannen van Diego Maradona kwamen in de Allianz Arena veel vinniger voor de dag en maakten het Michael Ballack en co behoorlijk moeilijk.

 

Angel Di Maria was na een half uur al dicht bij de openingsgoal. De vaardige middenvelder van Benfica zag zijn schot op de lat belanden. Even later was het wel raak voor de Argentijnen. Gonzalo Higuain profiteerde van een fout van Per Mertesacker en de uitgekomen doelman René Adler en schoof het leer in het lege Duitse doel.

 

De Duitsers kregen na de pauze een uitgelezen kans op de gelijkmaker, via de genaturaliseerde Braziliaan Cacau. AZ-doelman Sergio Romero redde met de vuisten. De bezoekers kwamen in de slotfase nog dicht bij de 0-2. Adler pareerde met een snelle reflex de scherpe vrije trap van Juan Sebastian Veron. Het bleef 0-1 in München. Duitsland was niet meer bij machte om de treffer van Higuain ongedaan te maken.

 Turkije nam het in eigen huis op tegen Honduras. De Turken waren te sterk voor de Hondurezen en wonnen met 2-0. Göngur en Hamit Altintop deden de thuisaanhang juichen. Een geslaagde repetitie dus voor de Turken. 

Ook Oostenrijk boekte een overwinning. Kind van de rekening was WK-ganger Denemarken. Schiemer bracht Oostenrijk al vroeg op voorsprong, maar zag Arsenal-spits Nikolas Bendtner tegenprikken. Wallner tekende nog voor de rust voor de 2-1 eindscore.

Azerbeidjzan ging winnen op het veld van Luxemburg. De Oost-Europeanen wonnen met 1-2 dankzij doelpunten van Guliyev en Mammadov. Kazachstan ging onderuit in en tegen Moldavië met 1-0. Epureaunu maakte de enige treffer van de partij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties