Hulptrainer Denier: "Genk wil play-off 2 winnen"

Hulptrainer Denier: "Genk wil play-off 2 winnen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hulptrainer Pierre Denier van Racing Genk hoopt dat de Limburgers nog een mooi slot aan de competitie kunnen breien. Vanavond trekken ze alvast naar KV Mechelen.

"De verplaatsingen naar Mechelen en Anderlecht en de thuismatch tegen Kortrijk staan volledig in het teken van de play-offs. Een betere voorbereiding kan je je niet wensen. Trouwens, hoe hoger we eindigen, des te beter voor het vertrouwen en het prestige. Ik eindig veel liever op de zevende dan op de tiende plaats", zegt hulptrainer Pierre Denier in HNB.

Genk leek nog even op weg naar de play-off 1, maar een één op zes tegen Roeselare en Cercle gooide roet in het eten. "In Roeselare was het nog redelijk. We speelden daar een heel degelijke eerste helft en dwongen ook kansen af. Na een halfuur had het al 0-2 moeten staan, maar bij de afwerking lieten we het afweten."

"Tegen Cercle was het spelniveau een stuk minder. We kwamen overal iets te laat, te veel spelers bleven onder hun niveau. Sommigen zeiden dat ze last hadden van zware benen, maar dat kon geen excuus zijn. De thuisploeg had immers net als wij een midweekmatch in de benen."

Wat verwachten de Limburgers nog van play-off 2? "In principe zijn alle tegenstanders haalbaar. Als je ploegen als Anderlecht, Club Brugge en AA Gent vermijdt en je de ambitie hebt om tot de top van het Belgische voetbal te behoren, moet je zonder complexen aan de nacompetitie beginnen."

"We hopen dat Yeboah op korte termijn ons euvel kan wegwerken, want we scoren te weinig. Hij is heel beweeglijk en creëert openingen voor anderen, maar scoren zat er nog niet in. Hij heeft wel al een tweetal weken last van een teennagel. Gelukkig gaat het daarmee de goede kant uit."

"Daarom durf ik hopen dat hij snel zijn eerste goals gaat maken. Ook van Barda verwacht ik nog een en ander. Hij speelt al enkele weken op een hoog peil. Ik zou zelfs durven zeggen dat hij dicht bij zijn niveau van twee seizoenen geleden zit. De doelpunten volgen nog niet, maar ik heb er alle vertrouwen in dat die niet meer lang gaan uitblijven."

Wat vindt Denier van de contractverlenging van Vercauteren? "Frank is een professional met een grote ervaring. Hij is enorm gedreven en straalt tegelijk rust uit. Het is goed dat we nu al zekerheid hebben. Door de verlenging van zijn overeenkomst is er continuïteit in de sportieve aanpak." (AN)

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties