United wint de clash bij Dender en loopt uit

Manuel Gonzalez
| 17 reacties
United wint de clash bij Dender en loopt uit
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KVSK United heeft een uitstekende zaak gedaan in de tweede klasse. Het won de moeilijke verplaatsing bij Dender terwijl Lierse bleef steken tegen Ronse.

Het duel tussen Dender en United was ook de confrontatie tussen Vital Borkelmans en Franky Van der Elst, twee ex-boegbeelden van Club Brugge. Beide ploegen verkeerden in goede doen, dus het was een partij om naar uit te kijken.

 

Voor de pauze werd er niet gescoord maar erna waren de Limburgers de meest efficiënte ploeg. Via goals van Henkens en Dufour (foto) kaapten Van der Elst & co de drie punten weg uit Oost-Vlaanderen.

 

Achtervolger Lierse deed een bijzonder slechte zaak na een teleurstellend 2-2 gelijkspel tegen Ronse. De Pallieters kwamen twee keer op achterstand met Wahed en Thiebaut (op strafschop) maakten die telkens ongedaan.

 

Antwerp kon nog eens winnen. Op de Bosuil was de Great Old te sterk voor KVK Tienen. Kenmonge stond tweemaal aan het kanon voor het financieel geplaagde rood-wit.

 

FC Brussels won met 1-0 van Doornik door een goal van Lutula en mag daardoor blijven hopen op een plaats in de eindronde. Onderin het klassement deed Beveren een goede zaak na een knappe 2-4 zege bij Standaard Wetteren. Abdullei scoorde twee keer voor de Waaslanders.

 

In de stand heeft KVSK United twee punten voorsprong op Bergen en drie op Eupen en Lierse, maar Eupen heeft wel nog één wedstrijd te goed en kan dus nog samen met United aan de leiding komen. De Oostkantonners konden vanavond niet aantreden tegen Boussu-Dour omdat er meer dan 10 cm sneeuw op hun terrein lag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties