Nico Wieme
| 5 reacties

Olympique Marseille en Werder Bremen hebben respectievelijk Benfica en Valencia op eigen veld in bedwang gehouden. Juventus boekte een simpele zege thuis tegen Fulham.

Benfica – Olympique Marseille: 1-1

Benfica en Olympique Marseille hielden elkaar lange tijd op een brilscore. Pas een kwartier voor tijd ontplofte de wedstrijd. Maximiliano Pereira ontgrendelde het Franse slot en leek de Portugezen in een zetel naar de terugmatch in Frankrijk te loodsen. Dat was echter buiten Hamet Ben Arfa gerekend. De Franse middenvelder scoorde voor Marseille in blessuretijd een mogelijk belangrijke tegentreffer.

Juventus – Fulham: 3-1

Juventus begon goed aan de partij. Nog voor het halfuur voorbij was, lagen er al twee doelpunten in het Fulhamdoel. Nicola Legrottaglie kopte de Oude Dame in de tiende minuut op voorsprong. Jonathan Zebina dikte aan tot 2-0. Dickson Etuhu leek met een tegentreffer even voor twijfel te zorgen bij de Italianen, maar nog voor de pauze diepte David Trézéguet de voorsprong voor Juve weer uit tot twee doelpunten. De tweede helft was een maat voor niets. De score wijzigde niet meer waardoor Juventus met een al bij al comfortabele voorsprong de terugmatch kan aanvatten.

Valencia – Werder Bremen: 1-1

Wat Club Brugge in de vorige ronde niet lukte bij Valencia, scoren, deed Werder Bremen wel. Halfweg de eerste helft bracht Torsten Frings de Duitsers via een omgezette strafschop op voorsprong. Valencia kwam vol goede moed uit de kleedkamer, maar moest al snel een tegenslag incasseren. Ever Banega mocht zich na een rode kaart gaan douchen.

Twee minuten later konden de Spanjaarden toch juichen. Net als tegen de Bruggelingen vond Juan Mata de weg naar doel. In de slotminuut miste Claudio Pizarro dé kans om Werder met een voorsprong de terugmatch te laten aanvatten.