Philips: "Geen commentaar op reactie van Club"

Nico Wieme
| 11 reacties
Philips: "Geen commentaar op reactie van Club"
Foto: © SC

Club Brugge reageerde als door een wesp gestoken op de boete die Stijn Stijnen kreeg voor het bewust oplopen van een gele kaart tegen STVV. De bond gaf de doelman een boete van 500 euro. CEO Jean-Marie Philips wil niet reageren op de Brugse aantijgingen.

In het slot van de match tussen Sint-Truiden en Club Brugge liep Clubdoelman Stijn Stijnen een gele kaart op omdat hij tijd aan het rekken was. "Soms moet je verder kijken dan de volgende match", liet de Clubdoelman na die match optekenen. Daarmee gaf hij aan dat hij bewust een gele kaart opliep zodat hij met een propere lei aan de play-offs zou kunnen beginnen.

Bij de Belgische Voetbalbond lieten ze die zaak niet onbetwist en werd een onderzoek ingesteld. Stijnen moet nu een boete van 500 euro betalen voor het bewust oplopen van een gele kaart. Bij Club Brugge kunnen ze niet lachen met die beslissing. Blauw-zwart stelt de beroepsethiek van de KBVB serieus in vraag na de discutabele beslissingen die de laatste maanden aan de Houba De Strooperlaan werden genomen.

"Ik heb de reactie van Club Brugge gelezen", zegt Jean-Marie Philips, CEO van de Belgische bond en deze week in Griekenland vertoevend na een uitnodiging van Standard. "Ik zal op de uitlatingen van blauw-zwart echter geen commentaar leveren", voegde Philips eraan toe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties