Cercle blijft zich inzetten voor de arme medemens

Cercle blijft zich inzetten voor de arme medemens
Foto: © SC

Vanaf het begin, in de zomer van vorig jaar, tot vandaag, nu de lente in het land is, zette de groenzwarte voetbalvereniging zich in om enkele projecten van de zeer verdienstelijke ontwikkelingsorganisatie Caritas International te ondersteunen.

De sensibiliseringsactie én de geldinzamelingen gebeurden op verscheidene manieren. Vooreerst was er het knappe schilderij dat de spelers maakten onder leiding van kunstenaar Gratien Dendooven en dat nadien publiek werd geveild. Ook de authentieke shirts van drie spelers werden onlangs per opbod verkocht.

Er waren voorts de begeerde polsbandjes en de wenskaarten en de speciaal ontworpen t-shirts, terwijl rond en in het stadion djembé-muzikanten het ritme hoog hielden.

Cercle beloofde ook een deel van de winst op de VIP-maaltijden van drie thuiswedstrijden te schenken aan Caritas International. Daartoe werden het menu en de menukaarten speciaal aangepast; zo kregen de restaurantgebruikers overheerlijke maar ongewone gerechten uit Centraal-Afrika en uit Azië voorgeschoteld.

Vlak voor de wedstrijd tegen STVV zal voorzitter Frans Schotte een cheque met het totaalbedrag (ca. 8000 euro) van al deze acties aan de leiding van Caritas International overhandigen. Het gaat om een aardig bedrag, waarvoor dank aan alle schenkers. Cercle wil inderdaad meer zijn dan alleen maar voetbal.

Ook tijdens het volgende seizoen wil Cercle opnieuw samenwerken met een goeddoel-organisatie. Ditmaal zal Cercle, laat woordvoerder Pol Van den Driessche (foto) weten, kiezen voor een ngo of vereniging die zich inzet voor hulp aan zwakkere medemensen uit eigen land.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties