Anderlecht stelt nieuw stadion voor

Anderlecht stelt nieuw stadion voor
Foto: © SC

Dindsdagochtend presenteerde Anderlecht zijn nieuwe stadion. Het verbeterde stadion zal tussen de 40 en 50 miljoen euro kosten en zal plaats bieden aan 30.000 supporters.

Anderlecht drong allang aan op de bouw van een nieuw Brussels stadion, maar omdat de onderhandelingen bleven aanslepen begint Anderlecht binnen een klein jaar zelf met de verbouwingen aan het eigen stadion.

"We hopen zo snel mogelijk te kunnen beginnen", luidt het bij Sporting. "Tegen 2013 zou het in principe klaar moeten zijn. Alles zal ook aangepast worden aan de nieuwe normen die de UEFA oplegt vanaf volgend seizoen. Daarbij hoort ook dat alle zitjes een rugleuning van minimum 30 centimeter moeten krijgen. Dit moet het stadion van de toekomst worden, comfortabel, maar ook modern uitziend."

Anderlecht wil met de verbouwingen het budget opkrikken. Bij paars-wit spreken ze zelfs van een stijging tot 50%. Ook het grote probleem van nu, de beschikbare parkeerruimte, zal worden verbeterd. "Daarbij natuurlijk rekening houdend met de buurtbewoners, die we zo weinig mogelijk last willen berokkenen", aldus Roger Vanden Stock. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties