Guardiola lyrisch over 'de beste uitwedstrijd'

Guardiola lyrisch over 'de beste uitwedstrijd'
Foto: © SC

FC Barcelona verspeelde gisteren een 0-2-voorsprong op het veld van Arsenal, toch is coach Josep Guardiola (foto) een tevreden man. Hij vond dat zijn elftal nog nooit zo goed had gespeeld in een uitwedstrijd.

FC Barcelona gaf gisteren inderdaad voetballes op het veld van Arsenal. Vooral in de eerste helft was de prestatie van een bijzonder hoog niveau. Pas in de tweede helft werd dat ook uitbetaald in goals. In de slotfase gaven de Spanjaarden een 0-2-voorsprong wel nog weg na een schlemielige goal van Theo Walcott waar doelman Victor Valdez niet goed bijzat en een onterecht gegeven strafschop voor Cesc Fabregas.

"We zijn toch blij met het 2-2-gelijkspel want het is en blijft een goede uitgangspositie voor de return. Aan de andere kant hadden we het nu al kunnen beslissen. We zullen toch iets meer gefocust moeten zijn volgende week in Camp Nou", waarna Josep Guardiola de loftrompet afstak op zijn team. "Vorig jaar wonnen we alle prijzen, maar nooit speelden we zo goed als nu tegen Arsenal. Nog nooit. De eerste helft was de beste die mijn ploeg ooit heeft gespeeld. We hebben echt een grote kans om ons te plaatsen voor de halve finale", besluit de Barcelona-trainer.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties