Germinal Beerschot wint van tien Carolo's

Ruben Philippe
| 46 reacties
Germinal Beerschot wint van tien Carolo's
Foto: © SC

Germinal Beerschot heeft zijn eerste zege van dit jaar kunnen boeken. De Antwerpse ploeg won nipt van Charleroi. Uitgerekend Daniel Cruz maakte de winnende treffer. Charleroi deed zichzelf de das om door de rode kaart van Habibou.

Bij Charleroi moesten ze het stellen zonder hun topschutter Cyril Théréau. Habib Habibou en Paul Taylor werden daarom de wei ingestuurd.  Bij Germinal Beerschot bleef doelman Thomas Kaminski onder de lat staan. Jos Daerden voerde één wissel door, hij liet Mats Rits starten in de basis.

De openingsfase startte veelbelovend met kansen aan beide kanten. Habibou trapte het leer voor de eerste keer richting de kooi van Kaminski. Aan de overkant testte Rits de paraatheid van doelman Baguette.

Ondanks het hevige begin bloedde de wedstrijd geleidelijk aan helemaal dood. Mede de slechte grasmat maakte echte kansen onmogelijk. Beide ploegen probeerden te combineren maar echt doelgevaar vloeide daar niet uit voort. De enige opwinding die het thuispubliek te zien kreeg was de rode kaart van Habibou. Scheidsrechter Boelen stuurde de spits met twee gele kaarten van het veld. Zijn eerste gele kaart was na fel doorgaan op Martijn Monteyne, zijn tweede nadat hij op de enkel van Victor Wanyama ging staan.

Germinal Beerschot kon de numerieke meerderheid echter niet uitbuiten. De Antwerpenaren creëerden amper kansen. De ruststand was dan ook een logische 0-0.

In de tweede helft leek Charleroi het laken naar zich toe te willen trekken. Gaandeweg nam Germinal Beerschot het initiatief over met kansen voor Rits en Faris Haroun. Beide spelers faalden echter in de afwerking. Ook invaller Tshibuabua kreeg de bal niet in de goal nadat hij alleen op Baguette mocht afgaan.

Een kwartier voor tijd kreeg Germinal Beerschot dan toch wat het verdiende. Een voorzet van Dosunmu werd slecht weggewerkt waardoor de bal voor de voeten van Daniel Cruz viel. Hij knalde richting de goal en de bal belandde via Kéré in doel.

Even later zette opnieuw Dosunmu de actie op, hij legde goed af op Haroun, maar die miste voor een lege goal. Enkele minuten later kreeg Haroun alweer een gelijkaardige kans, ditmaal zat Baguette er goed tussen. Charleroi kon niets meer terugdoen waardoor Germinal Beerschot zijn eerste zege van het jaar boekte. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties