Top drie wint in Italië

Manuel Gonzalez
| 3 reacties

In Italië heeft de volledige top drie deze middag zijn wedstrijd gewonnen. Daardoor blijft de titelstrijd volledig open.

Internazionale had op papier de makkelijkste wedstrijd. Het speelde op eigen terrein tegen Bologna. Enfant terrible Mario Balotelli was voor de eerste keer in weken opnieuw bij de kern en startte meteen in de basis. Net voor het halfuur zette Motta het team van José Mourinho op voorsprong.

Na de pauze bedankte Balotelli voor het vertrouwen met een doelpunt. Vijf minuten voor het einde scoorde Motta zijn tweede treffer van de middag en hij stelde de zege zo helemaal veilig: 3-0.

Achtervolger AS Roma speelde voor een zeer goed gevuld stadion in Bari. Francesco Totti stond na een maand opnieuw aan de aftrap voor de Romeinen. Vucinic scoorde na 19 minuten het enige doelpunt van de partij. Onze landgenoot Gillet stond de hele match tussen de palen bij Bari. Op het einde kwam de thuisploeg nog gevaarlijk opzetten, maar de Roma-defensie blokte het schot.

Milan kende een moeilijke namiddag bij Cagliari, maar verliet Sardinië toch met drie punten. Al in de eerste helft vielen alle vijf de doelpunten van de partij. Milan kwam telkens op voorsprong via Borriello en Huntelaar maar de eilandbewoners wisten elke keer gelijk te stellen. Een eigen doelpunt van Astori in de 38ste minuut bleek uiteindelijk de winnende goal voor de Milanezen.

Onderin deed Atalanta Bergamo een uitstekende zaak. Het won de degradatietopper van Siena met 2-0. Lazio en Napoli deelden in Rome de punten: 1-1.

Door de zeges van Internazionale, Roma en Milan blijft de stand bovenin ongewijzigd. Inter leidt met één punt meer dan Roma en drie punten meer dan aartsrivaal Milan.