Delorge: "Een wereld van verschil"

Steurbaut Kersten
| 2 reacties
Delorge: "Een wereld van verschil"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Peter Delorge pakte tegen Anderlecht zijn tiende gele kaart van het seizoen en mist de wedstrijden tegen AA Gent en KV Kortrijk. “Ik wist direct hoe laat het was”, aldus de kapitein van de Truienaars.

Delorge kreeg geel voor een fout op Olivier Deschacht. “Ik ging met mijn voet te hoog in de lucht”, zegt de middenvelder. “Er was geen intentie om hem te blesseren en ik dacht dat ik de bal nog kon hebben, maar ik duw door op hem.”

“In eerste instantie twijfel je nog, maar achteraf gezien moet je akkoord gaan met de beslissing. Het was gevaarlijk spel. Je probeert gewoon die tiende gele kaart zo lang mogelijk uit te stellen, maar je moet het dan gewoon accepteren.”

STVV moet ook Marc Wagemaekers twee wedstrijden missen. “Tegen Brugge waren er ook veel afwezigen en dat werd toen goed opgevangen”, is Delorge er gerust in.

Het ouderdomsdeken van Stayen ziet ook een vooruitgang. “Niemand kan zeggen dat we onterecht bovenaan staan, na wat we na de 1-1 op de mat hebben gebracht. Het was ook een wereld van verschil met onze eerste zege tegen Anderlecht. Toen kregen we twee, drie kleine mogelijkheden. Nu waren we goed voor zeker vijf goede kansen.” (AN)

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties