Fansite Ajax roept op tot extreem geweld tegen Feyenoord-fans

Fansite Ajax roept op tot extreem geweld tegen Feyenoord-fans
Foto: © SC

De Nederlandse bekerfinale tussen Feyenoord en Ajax belooft heel wat spanning. Ook de aanloop er naartoe wordt ontsierd. Op een 'fansite' van Ajax wordt opgeroepen om elke Feyenoorder die een kaartje in Amsterdam wil kopen, in elkaar te meppen.

De 'fansite' (en we gebruiken het woord hier heel losjes) van Ajax opent met een volledige pagina die verwijst naar het bombardement dat Rotterdam in 1940 plat legde. De website verenigt enkele fanatieke supportersgroepen van Ajax.

De oproep is duidelijk: op 25 april moet de kankerstad opnieuw plat. Als je verder doorklikt krijg je dan een tekst te zien met de oproep om elke 'kakkerlak' - de bijnaam voor een supporter van Feyenoord - die in Amsterdam een kaartje wil bemachtigen voor de finale meteen in elkaar te meppen. "Alles dat stinkt en onverstaanbaar praat is een Kakkerlak. Daar moet je op meppen tot hij of zij niet meer opstaat", valt er letterlijk te lezen.

Aan de intelligentie van de makers van de website valt natuurlijk te twijfelen aangezien dit oproepen is tot geweld en dus strafbaar is.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties