De Keersmaecker: "Ik neem geen ontslag"

De Keersmaecker: "Ik neem geen ontslag"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

François De Keersmaecker reageerde vrijdagnamiddag voor de eerste op het ontslag van Dick Advocaat. "Wij gaan een schadevergoeding eisen", aldus de bondspreses.

"Het telefoontje van Advocaat was kort en zakelijk", vertelde De Keersmaecker aan Sporza. "Wij, het bestuur van de bond, zijn diep teleurgesteld over het vertrek van Dick Advocaat. Wij zijn des te meer ontgoocheld omdat hij beloofd had na AZ opnieuw exclusief als bondscoach van de Rode Duivels te komen werken."

"Zijn gedrag is onprofessioneel en persoonlijk onaanvaardbaar en we gaan het hier niet bij laten. Wij gaan een schadevergoeding eisen", reageert De Keersmaecker ontgoocheld. "Ondanks dit negatieve nieuws moeten we ons op de toekomst concentreren, ook al is de voorbereiding op het EK nu bemoeilijkt en verstoord."

"Onze selectie is nog steeds één van de jongste van Europa en er zit heel wat talent in. Nu hebben we een coach nodig die daarmee kan werken. Wij geloven nog in de Rode Duivels en hun kwalificatiekansen voor het EK. Iedereen moet nu meer dan ooit achter de ploeg staan en we gaan Advocaat tonen wat we waard zijn."

Over een nieuwe bondscoach wou de voorzitter nog niets kwijt. "Ik ga daar niet op ingaan. We zullen daarover communiceren als er iets te melden valt. Ideaal zou zijn dat er tegen de match tegen Bulgarije (19 mei) een nieuwe bondscoach is. Advocaat heeft me verschillende malen verzekerd dat hij zijn contract zou honoreren. Dit heeft me dan ook diep geschokt", aldus een duidelijk geëmotioneerde De Keersmaecker.

Over zijn eigen toekomst is De Keersmaecker duidelijk. "Nee, ik ga geen ontstlag nemen. En op zulke vragen wens ik niet te antwoorden." Assistent Bert Van Lingen zal wel aanblijven normaal gezien. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties