De Mos: "Belgen waren naïef"

Mathias Dumarey
| 84 reacties
De Mos: "Belgen waren naïef"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Aad De Mos (foto), momenteel trainer van Sparta Rotterdam, kijkt niet op van het vertrek van Dick Advocaat als Belgisch bondscoach. "In België was men gewoon naïef", aldus de Nederlander.

Aad De Mos staat erom bekend geen blad voor de mond te nemen. "De Belgen zijn naïef geweest. De Belgische voetbalbond (KBVB) krijgt de boomerang nu in het gezicht voor de fouten die ze hebben gemaakt. Als je een trainer aantrekt van dat kaliber, dan weet je gewoon dat er achter elke hoek valkuilen kunnen zijn. De KBVB had gewoon een waterdicht contract moeten afsluiten", aldus De Mos in HLN.

De Mos denkt niet dat Dick Advocaat alleen voor het geld naar Rusland trekt. "Hij heeft nu al zoveel poen dat hij het nooit nog op krijgt. Dick is een voetballiefhebber en in Rusland komt hij terecht in een veel betere structuur en kan hij werken met betere spelers. De Belgische nationale ploeg is een splijtzwam van problemen. Het is een van de moeilijkste nationale ploegen ter wereld door alle tegenstellingen die er heersen", doet De Mos zijn visie op de feiten uit de doeken.

De Nederlander ziet zichzelf als de ideale opvolger van Advocaat. "Er is geen enkele trainer die het Belgische voetballandschap zo goed kent als ik. Ze hebben mijn nummer. Ik wil zelfs niet gaan solliciteren", aldus de ex-trainer van RSC Anderlecht en KV Mechelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties