FC Kopenhagen op weg naar de titel

In Denemarken werd woensdag en donderdag de 27e speeldag afgewerkt. Onderaan in het klassement is het nog steeds spannend. SønderjyskE, AGF en Randers strijden nog steeds om het behoud in de SAS Ligaen.

FC Kopenhagen kreeg Esbjerg op bezoek. FC Kopenhagen staat voorlopig aan de leiding terwijl Esbjerg nog in de running is voor de derde plaats. FC Kopenhagen is goed op dreef en dat was ook in deze match te merken.  Een goal van Hjalte Nørregaard voor de pauze en een doelpunt van respectievelijk Cesar Santin en Dame N’Doye kort na de rust bezorgden FCK de drie punten.  Het lukte Esbjerg diep in de tweede helft op langszij te komen eerst via Mikkel Vendelbo en in de slotfase via Tim Janssen maar verder dan de 3-2 kwam Esbjerg niet meer in het Parken Stadion.  FC Kopenhagen heeft nu 56 punten, Esbjerg 41. Het lijkt erop dat de ploeg van coach Ståle Solbakken in de laatste rechte lijn zit naar de titel.

FC Midtjyllandnam het thuis op tegen AGF. Voor AGF was deze partij belangrijk want de ploeg is nog niet uit degradatiegevaar. De thuisploeg kwam iets na het half uur op voorsprong via een kopbal van Erik Sviatchenko. De problemen werden zo mogelijk nog groter na de rust voor AGF nadat keeper Steffen Rasmussen een gevaarlijke actie uitvoerde op Jonas Borring waardoor AGF met tien man verder moest. FCM liet geen steken vallen en wist nog enkele goede kansen bij elkaar te spelen, reservekeeper Anders Rasmussen was echter alert. Met deze zege staat FC Midtjylland voorlopig op de vijfde plaats met 41 punten en is nog steeds in de running voor de derde plaats.

Silkeborg dat de laatste tijd sterk speelde verloor van Randers. Een belangrijke winst voor Randers dat nog niet uit degradatiegevaar is. Al vroeg in de match wist Yura Movsisyan Randers op voorsprong te brengen. Silkeborg wist via een goal van Ørnskov Nielsen op gelijke hoogte te komen. Het was Movsisyan die iets na het half uur Randers terug op voorsprong zette. Met nog een kwartiertje te gaan wist Mikkel Beckmann te scoren en zo de zege veilig te stellen voor Randers dat nog steeds voorlaatste staat met 27 punten.  Het verschil met AGF bedraagt nog amper vijf punten zodat Randers nog steeds volop voor het behoud kan spelen.

AaB won met het kleinste verschil van OB. Op het half uur wist Chris Rolfe te scoren wat voldoende was om OB de genadeslag toe te dienen. Een zwaar verlies voor OB dat op negen punten staat van leider FC Kopenhagen.

Donderdag werden er nog twee matchen gespeeld. HB Køge nam het thuis op tegen Sønderjyske. Køge verloor de partij met 1-2 waardoor de degradatie nu ook mathematisch vaststaat. Sønderjyske deed dan weer een goede zaak want het heeft nu 32 punten, net als AGF maar met een beter doelpuntensaldo en lijkt op weg om degradatie af te kunnen wenden.

Brøndby kreeg FC Nordsjælland op bezoek. In de eerste helft was het FCN dat de meeste kansen bij elkaar speelde. In de 37e minuut leverde dat een doelpunt op voor de bezoekers. Nicki Bille Nielsen speelde de bal het veld in waar Bajram Fetai de  bal oppikte en in doel werkte.  Na de rust probeerde Brøndby zich terug in de match te spelen en dat leverde enkele goede kansen op onder meer voor Jan Kristiansen en Daniel Wass maar de verhoopte gelijkmaker bleef uit.