Van Gaal hoopt dat Ribéry maar één wedstrijd mist

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Van Gaal hoopt dat Ribéry maar één wedstrijd mist
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Franck Ribéry (foto) mist mogelijk de finale van de Champions League door een schorsing. De Fransman kreeg gisteren een terecht (donker)rode kaart voor zijn tackle op de enkels van Lyon-spits Lisandro Lopez.

Franck Ribéry stond de voorbije dagen zwaar onder druk voor zijn vermeende betrokkenheid in een seksschandaal met een minderjarig hoertje. Blijkbaar sloegen de stoppen van de Fransman helemaal door tijdens de wedstrijd gisteren tegen Olympique Lyon en hij plantte zijn studs in de enkel van Lisandro Lopez. Scheidsrechter Roberto Rosetti stond het heel dicht op en bedacht Ribéry met een terechte rode kaart.

Louis Van Gaal, de trainer van Bayern München, kon Rosetti na de wedstrijd volgen. "Het was inderdaad een overtreding waarvoor je rood kan geven. Ik vond zelf ook dat hij zijn voet te lang liet staan. Ik hoop dat het bij één wedstrijd schorsing zal blijven", aldus de Nederlandse oefenmeester die Ribéry anders zal moeten missen voor de finale tegen Inter Milaan of FC Barcelona. Van Gaal zal volgende week ook geen beroep kunnen doen op Danijel Pranjic, maar hij recupereert wel weer Mark Van Bommel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties