Pachuca wint Champions League van de Concacaf

Mathias Dumarey

CF Pachuca, een Mexicaanse club, is er voor de vierde keer in de geschiedenis van de club in geslaagd om de Noord-Amerikaanse versie van de Champions League te winnen. In de extra tijd haalde de club het van een ander Mexicaans team, Cruz Azul.

CF Pachuca begon aan de terugwedstrijd tegen Cruz Azul met de opdracht het 2-1-verlies in de heenmatch te moeten wegwerken. De Paraguayaan Edgar Benitez werd de man van de wedstrijd. Cruz Azul leek lang te gaan standhouden, maar in de tweede minuut van de blessuretijd in de tweede helft zorgde Benitez alsnog dat Pachuca met 1-0 zou winnen. Door het uitgescoorde doelpunt in de heenwedstrijd, is het dus toch Pachuca dat aan het langste eind trekt.

Sinds 2002 is het al de vierde eindzege van Pachuca. Verder won het team ook al die beker in 2007 en 2008. Pachuca volgt op de erelijst een ander Mexicaans team op, Atlante. Ook toen beet Cruz Azul in het zand in de finale. Pachuca zal dus eind dit jaar deelnemen aan het WK voor clubteams.