Rik Coppens 80: "10.000 man bij reservenmatch speciaal voor mij"

Manuel Gonzalez
| 35 reacties
Rik Coppens 80: "10.000 man bij reservenmatch speciaal voor mij"
Foto: © SC

Op 29 april werd Beerschot-legende Rik Coppens 80 jaar. Hij sprak nog eens zoals we hem kennen over vroeger.

"Ik ga niet meer kijken naar Beerschot. Daar heb ik Belgacom TV voor. Bij matchen van andere ploegen sukkel in aan den halve in slaap. Beerschot is iets anders, die kijk ik uit, dat is te spannend voor mij. Maar eigenlijk word ik er mottig van", aldus Coppens in Humo.

"Ik zie geen voetbal meer op Beerschot. Welk voetbal? Het trekt op niet veel. Ze hebben een goede periode gehad in het begin van het seizoen en dat was het dan. MacDonald? Goeie speler, maar voor die MacDonald een versnelling heeft ingezet, is de match gedaan."

"Cruz, goeie speler. Maar welgeteld één goede match gespeeld, de bekerfinale van 2005 tegen Club Brugge. Maar toen was iedereen bij Beerschot ineens goed. Ze bleven allemaal lopen die dag. Volgens mij heeft clubdokter Chris Goossens daar toen voor gezorgd."

"Boussoufa zie ik wel graag spelen, clever manneke. Lukaku is ne grote. Ik zie hem dingen doen die ik ook deed, hij heeft het. Hij zal de Rode Duivels moeten gaan redden. De nationale ploeg heeft wel goede spelers, maar je moet iemand hebben die het verschil kan maken. Hij kan dat zijn, ik zie niemand anders. Alle hoopt ligt bij hem."

"Ik ben één keer lang out geweest. Want ik was zo slim dat ik de tackles van de verdedigers kon ontwijken. Maar één keer voelde ik iets in mijn bil, een verrekkingske, op Racing Mechelen. Maar ik speelde gewoon voort in die tijd, we hadden geen kinesisten. Het verergerde zo fel dat het een scheur werd en ik maanden moest revalideren."

"Ik maakte mijn heroptreden in een match van de reserven tegen FC Beringen. Er waren daar tienduizend man op af gekomen om de grote Coppens zijn comeback te zien maken. We wonnen met 9-1, maar ik scoorde geen enkele goal, omdat ik met schrik op het veld stond, om me opnieuw te blesseren."

"Of ik naar de trainer luisterde? Nee, een trainer moet vooral zijn beste spelers hun ding laten doen, dan komt de rest vanzelf. Ik kon er vroeger ook buiten het veld al eens invliegen, maar toch was ik de dag erna weer fit om te sjotten."

"Ik ga er op achteruit, dat is de leeftijd hé. Ik zag het ook liever anders, maarja, het is zo. Ik word er een beetje stil van. Ik zou nog graag voetballen, ook in deze tijd. Ik zou er wel voor zorgen dat die beenhouwers mij niet zouden raken. Ik zou nog altijd ne grote zijn ja, dat denk ik wel, ook in deze periode." (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties