Simaeys: "Champions League voor het prestige"

Nico Wieme
| 8 reacties
Simaeys: "Champions League voor het prestige"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jeroen Simaeys kopte Club Brugge vlak voor de pauze op een geruststellende 2-0-voorsprong. De centrale verdediger was achteraf ontgoocheld dat zijn ex-team STVV niet had kunnen winnen van AA Gent.

Met een rake kopbal lukte Jeroen Simaeys zijn eerste doelpunt van het seizoen. “En meteen een belangrijk. Op een ideaal moment zo vlak voor de pauze. Dankzij die 2-0 was de match zo goed als gespeeld. Vadis Odjidja trapte een goed aangesneden, strakke corner en ik kon er perfect mijn hoofd tegen zetten.” 

Niet in de problemen

De Clubverdediger maakte zoals altijd een nuchtere analyse van de match. “We startten goed en creëerden meteen een paar kansen. Daarna kwam Zulte Waregem meer opzetten. Met een gelukje stond het voor ons bij de rust 2-0. Na de pauze hebben we enkele mooie dingen laten zien. Deze match was vergelijkbaar met die tegen Sint-Truiden. We zijn in beide wedstrijden nooit in de problemen gekomen.”

In het slot van de match was er een opstootje tussen Khaleem Hyland en Odjidja. “Eerst was er een fout op Vadis en daarna plantte Hyland nog eens zijn hand in zijn gezicht. De ref had beter meteen voor fout gefloten, dan was het brandje zo geblust. Nu liet hij doorspelen en dat vond Vadis onaanvaardbaar.”

Champions League voor het prestige

Zaterdag wacht de clash met AA Gent. Een punt is voor Club genoeg om de tweede plaats vast te houden. “Wij hebben een licht voordeel tegenover de Buffalo's. Winnen of gelijkspelen betekent de voorronde van de Champions League. Of we niet beter de Europa League zouden spelen? Voor het prestige telt enkel het Kampioenenbal. Laat ons maar tweede worden.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties