Roda-en Utrecht-Belgen dromen van Europa

Philippe Crols
| 1 reacties

In Nederland zit de competitie er nog niet helemaal op. Vier clubs vechten in de play-offs om het laatste Europees ticket. Na gisteren mogen enkel Roda JC en Utrecht nog dromen van Europa.

Utrecht trok met 3-1-winst uit de heenmatch naar Groningen en had al snel de 0-1 op het bord staan. In de tweede helft schotelde Dries Mertens (foto) Nana Asare nog de 0-2 voor. Mertens kreeg drie minuten voor tijd een applausvervanging, Stijn Wuytens stond wel negentig minuten tussen de lijnen. Hans Somers en Kevin Vandenbergh zaten dan weer niet in de kern van Utrecht. Sepp De Roover is bij Groningen nog steeds niet inzetbaar.

In de finale van deze play-offs komt Utrecht uit tegen Roda JC. Na de 1-1 uit de heenmatch kwam Heracles, de ploeg van Birger Maertens (90' op het veld), 1-0 voor. In de laatste tien minuten kantelde de wedstrijd echter helemaal. Roda scoorde nog tweemaal en zo mag het team van trainer Harm Van Veldhoven naar de finale. Bij de club uit Kerkrade speelden Davy De Fauw en Laurent Delorge de hele wedstrijd en viel Vincent Lachambre tijdens de rust in. Bram Castro, Kris De Wree en Arnaud Sutchuin bleven op de bank. De andere Belgen zaten niet in de kern.