De Witte: "Ik geef de play-offs niet op"

Fabian Morren
| 55 reacties
De Witte: "Ik geef de play-offs niet op"
Foto: © SC

Ivan De Witte is het niet eens met de kritiek op de competitiehervorming. De voorzitter van de Pro League blijft de formule dan ook verdedigen.

"Akkoord, de play-offs waren een anticlimax, en met Standard en Genk in de topzes was alles misschien een stukje aantrekkelijker geweest. Ook over de prijzenpolitiek moeten we in de Pro League eens babbelen. Maar ik heb wel mijn bedenkingen bij de zogezegde fysieke en mentale vermoeidheid waarover vele clubs klagen", aldus De Witte in HLN.

"Michel Preud'homme is mij al in september komen vertellen: 'We zullen dit seizoen anders moeten trainen, anders moeten doseren, anders moeten omgaan met de jeugd, anders moeten omgaan met de medische omkadering.' Ik stel vast dat mijn trainer de ploeg fysiek en mentaal fris kon houden tot op het eind."

"De competitiehervorming was een aanleiding om anders te denken en anders te werken", vervolgt De Witte. "Niet iedereen heeft dat begrepen en dat ontgoochelt mij. Sommige ploegen hebben bewezen dat het wél kan, en daarom ben ik niet zinnens om het systeem met de play-offs op te geven."

"De opmerking dat zoiets nergens in Europa bestaat, is totaal naast de kwestie: nergens in Europa is het zoals in België, namelijk een klein land, een complex land, met een overheid die niet zo ondersteunend is. Net daarom is het hier anders."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties