Racing Genk wint de Limburgse slag om Europa

Steurbaut Kersten
| 126 reacties
Racing Genk wint de Limburgse slag om Europa
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk mag volgend seizoen Europa in. De club van Franky Vercauteren toonde zich dit seizoen al voor de derde keer de sterkste op het veld van Stayen. STVV blijft na een knap seizoen troosteloos achter zonder beloning.

De competitiehervorming werd dit seizoen door zowat iedereen met de grond gelijk gemaakt. In de Cristal Arena staat echter de champagne voor Ivan De Witte en co klaar. Na een dramatisch seizoen eindigden de Limburgers pas op de elfde plaats, maar via play-off 2 en twee finales mag Racing Genk alsnog Europa in.

Lichte strafschop

Dat het Europees ticket er komt na een dubbele zege tegen rivaal Sint-Truiden, maakt de triomf nog zoeter voor blauw-wit. De wedstrijd op Stayen kon nochtans niet slechter beginnen voor Racing Genk. Scheidsrechter Johan Verbist legde al na vijf minuten de bal op de stip na een heel licht contact tussen Daniel Pudil en Ibrahim Sidibé. De Senegalees zette de dubieuze elfmeter zelf om.

STVV was virtueel verzekerd van Europees voetbal, maar het uitzicht op een trip door Europa werkte verlammend op de troepen van Guido Brepoels. Een schitterend doelpunt van Elyaniv Barda werd nog terecht afgekeurd voor buitenspel, maar toen Marvin Ogunjimi door de slapende Truiense defensie glipte mochten de bezoekende supporters toch juichen. De Mechelaar duwde zijn vierde doelpunt van het seizoen tegen STVV vanuit een scherpe hoek voorbij Simon Mignolet. De ‘Doelman van het Jaar’ ging niet vrijuit.

Derde keer

Racing Genk kwam dit seizoen al twee keer winnen op Stayen en toonde ook deze keer zijn tanden aan de Kanaries. In de slotfase van de eerste helft trok het de partij naar zich toe. Na waarschuwingen via Eric Matoukou en Ogunjimi moest Mignolet zich net voor rust een tweede keer gewonnen geven. Barda kopte van dichtbij tegen de touwen.

Sint Truiden begon nog met de moed der wanhoop aan de tweede helft, maar kreeg al snel het deksel op de neus. Barda maakte dankbaar gebruik van de boulevard op links en schotelde de ingelopen Thomas Buffel aan de tweede paal de 1-3 voor. De ingevallen Hervé Onana milderde nog tot 2-3, maar dat was niet meer dan een doekje voor het bloeden.

Europa League

Het laatste Europese ticket gaat naar Racing Genk. De troepen van Franky Vercauteren starten in de derde voorronde van de Europa League. STVV eindigde na een schitterend seizoen als promovendus vierde in de play-offs, maar moet het na de slag om Limburg stellen zonder kers op de taart.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties