Ivoorkust: De Oranje Olifanten

Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Ivoorkust: De Oranje Olifanten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ivoorkust is ingedeeld in de groep des doods met favorieten Brazilië en Portugal en het onbekende Noord-Korea. Copa (foto) van Lokeren is actief in de Belgische competitie bij Lokeren.

Oppervlakte: 322.500 km²

Inwoners: 20,6 miljoen

Hoofdstad: Abidjan

Bijnaam: De Oranje Olifanten

Palmares: 2de WK-deelname; Afrikaans kampioen in 1992; vierde op Confederations Cup 1992

Coach: Sven-Goran Eriksson (Zwe)

Sterspeler: Didier Drogba (Chelsea)

Belgische link: Copa Boubacar (Lokeren), Boka (Stuttgart, ex-Beveren), E. Eboué (Arsenal, ex-Beveren), Romaric (Sevilla, ex-Beveren), Tioté (Twente, ex-Anderlecht), Yaya Touré (Barcelona, ex-Beveren), Zokora (Sevilla, ex-Genk), Dindane (Portsmouth, ex-Anderlecht), Gervinho (Lille, ex-Beveren)

Weg naar het WK: 1ste in finalegroep voor Burkina Faso

Prono: out in eerste ronde

Info: Ivoorkust is zonder twijfel het meest getalenteerde Afrikaanse land van het ogenblik. Maar individueel talent maakt nog geen ploeg. Dat werd eens te meer bewezen op de recente Africa Cup in Angola waar de Ivorianen geen goed figuur sloegen. Vahid Halilhodzic leidde de Olifanten naar het WK, maar een slechte Africa Cup koste hem zijn kop. Sven-Goran Eriksson nam over.

Als de Ivorianen hun talent kunnen bundelen en een sterke ploeg vormen, dan zouden ze wel eens één van de verrassingen van het tornooi kunnen vormen. Maar in een groep met Brazilië, Portugal en Noord-Korea wordt het zeer moeilijk te voorspellen wie zal doorstoten naar de volgende ronde. Details gaan mogelijk beslissen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties