Dury: "Gent is ploeg voor top-drie"

Steurbaut Kersten
| 139 reacties
Dury: "Gent is ploeg voor top-drie"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Francky Dury is sinds vandaag officieel de nieuwe trainer van AA Gent. “Ik wil het werk van Michel Preud’homme verderzetten”, zegt de 52-jarige voormalige politieman.

Al sinds het vertrek van Preud’homme naar FC Twente was Dury de topkandidaat om de nieuwe coach te worden bij de Buffalo’s. Toch sleepten de onderhandelingen een tijdje aan.

“Je mag niet vergeten dat ik lang in Zulte Waregem heb gewerkt”, verklaart Dury aan de VRT. “Na zestien jaar (7 jaar Zultse, 9 jaar Zulte Waregem, nvdr.) schep je een speciale band. Dat is iets unieks in het Belgische voetbal. Zoiets vergeet je niet.”

“Ik wou dan ook de club met een goed gevoel verlaten. De onderhandelingen zijn bijzonder correct verlopen. Na ieder gesprek heb ik beide clubs op de hoogte gebracht. En het feit dat er regelmatig iemand in het buitenland zat, heeft de onderhandelingen ook niet versneld.”

Met AA Gent zet Dury een stapje hoger. “Er wacht mij een grote uitdaging. Gent is een topclub die bekwaam is om ieder jaar mee te doen voor de tweede, derde plaats. Ik ben gemotiveerd om een goede prestatie te leveren en het werk van Preud’homme verder te zetten.”

Voor Dury was het een nieuwe situatie. “Ik heb nog nooit in die onderhandelingspositie gezeten. Het was een raar, maar ik had direct een goed gevoel. We hebben veel over mij gepraat. Ze wilden weten hoe ik werk en wat ik verlang.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties