Ceulemans: "Iakovenko verliest elders 50% van zijn mogelijkheden"

Ceulemans: "Iakovenko verliest elders 50% van zijn mogelijkheden"
Foto: © SC

Bij Westerlo kijken ze nog uit naar een versterking "links of rechts". Voor de goede verstaander: goede spelers die bij andere clubs op overschot zijn. Jan Ceulemans vertelde ons hoe dat in zijn werk gaat.

Ceulemans weet dat hij weinig eisen te stellen heeft. Toch haalt hij elk seizoen het onderste uit de kan bij Westerlo. Nu heeft de club weer de onderhandelingen geopend met Anderlecht om Iakovenko nog een jaartje langer te huren.

"Ik hoop echt dat hij blijft", vertelt hij aan Voetbalkrant.com. "Ook voor zijn eigen goed. Hier kan hij zijn ding doen. Bij een andere club verliest hij 50% van zijn mogelijkheden. Bij Westerlo mag hij alle hoekschoppen, alle penalty's en alle vrijschoppen nemen. Denk je dat bij bijvoorbeeld Lokeren Leko zijn vrijschoppen gaat afgeven?"

"Wij hebben het altijd al moeten doen met een klein budget en dat werkte in het verleden ook altijd. Wij moeten het hebben van spelers die bij de top niet aan de bak komen. Spelers genre Sonck? Daar moeten wij niet eens aan denken. Je moet realistisch blijven hé."

Dat realisme weerspiegelt zich ook in de ambities: "Natuurlijk wil iedereen wel bij die eerste zes eindigen, maar de eerste doelstelling is nog altijd: in eerste blijven. Er hebben dit seizoen twee kleintjes hun kans gekregen in die play-offs I. Al de rest is nu ook gaan dromen, want het is bewezen dat het mogelijk is. Toch moeten we eerst zien dat we een goede start hebben en dan kunnen we verder kijken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties