Interview De Man: "Ga ervan uit dat ik blijf"

Steurbaut Kersten
| 12 reacties
De Man: "Ga ervan uit dat ik blijf"
Foto: © SC

Germinal Beerschot startte donderdag de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Middenvelder Mark De Man hoopt onder Glen De Boeck de negatieve spiraal van de voorbije jaren te doorbreken.

Op 24 maart 2007 debuteerde Mark De Man  als speler van Anderlecht voor de Rode Duivels. De Leuvenaar leek een mooie toekomst tegemoet te gaan, maar ruim een jaar later mocht de verdedigende middenvelder opkrassen bij paars-wit. Diezelfde zomer speelde hij ook zijn laatste interland voor de nationale ploeg, een invalbeurt van drie minuten tegen Duitsland.

En vanaf dan liep het, mede door blessures, helemaal mis voor De Man. De transfer naar Rode JC draaide uit op een mislukking. Germinal Beerschot gooide een reddingsboei, maar in zijn tweede wedstrijd voor de Antwerpse club sloeg het noodlot opnieuw toe. Een knieblessure hield hem opnieuw aan de kant. Onder Jos Daerden kwam de voormalige international amper van de bank.

Bij de eerste training van het nieuwe seizoen toont De Man meteen een gretige indruk. “Ik wil niet opnieuw zo’n seizoen als vorig jaar meemaken”, zegt De Man aan Voetbalkrant.com. “De voorbije jaren heb ik veel tegenslag gehad. Ik wil op training laten zien dat ik er terug echt zin in heb.”

Je naam werd genoemd bij de mogelijke vertrekkers. Heb je al zicht op je toekomst?

“Ik ga ervan uit dat ik bij Germinal Beerschot blijf. Met Glen De Boeck is er een nieuwe trainer en gelden er nieuwe wetten. Het is aan mij om te tonen dat ik een basisplaats verdien. Ik ben topfit en wil Germinal Beerschot iets bijbrengen.”

Met De Boeck staat er voor jou een oude bekende aan het roer.

“Ik heb nog met hem gespeeld als trainer en daarna was hij asssistent-trainer bij Anderlecht. Ik kijk er naar uit om met hem samen te werken.”


 

Welke indruk heeft hij nagelaten tijdens de eerste trainingen?

“Hij probeert direct zijn stempel te drukken. In de kleedkamer heeft hij de spelers toegesproken en gehamerd op discipline. Dat is iets dat te wensen over liet in deze groep. We zijn allemaal nog jong en hebben iemand nodig die op alles toekijkt. Ook naast het veld. Iemand de ook de kleine dingen in het oog houdt.”

“De Boeck heeft ook meteen een wedstrijd van vorig jaar laten zien. Hij heeft ons fases laten zien die hij dit seizoen niet meer wou zien. Binnenkort volgt ook een analyse met wat hij wel wil zien.”

Werd er vorig jaar dan te weinig op discipline gehamerd?

“Als je goede resultaten haalt, dan loopt alles goed. Worden de resultaten dan wat minder, dan moet je meer energie steken in wat er op het veld gebeurt. Misschien zijn we vorig jaar wat te los gelaten.”

Met verplaatsingen naar Racing Genk en Anderlecht en een thuismatch tegen Cercle Brugge oogt de competitiestart loodzwaar. 

“Het is een moeilijk begin, maar vanaf speeldag één moeten we tonen dat we er staan. We kunnen ook op Genk en Anderlecht punten pakken. En tegen Cercle Brugge zal iedereen 200 procent gemotiveerd zijn om De Boeck een zege te schenken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties