Brussels haalt jonge Belg van Werder Bremen

De Nijs Michael
| 0 reacties
Brussels haalt jonge Belg van Werder Bremen

FC Brussels pakt uit met een opmerkelijke transfer. De tweedeklasser heeft Rosario Saporito aangetrokken. De achttienjarige Belgische Italiaan komt over van het Duitse Werder Bremen.

Saporito voetbalde de voorbije drie seizoenen voor Werder Bremen, maar nu keert de voormalige Anderlechtspeler terug naar onze hoofdstad. De rechtsachter, die ook als linksmidden aardig uit de voeten kan, tekende een contract voor twee seizoenen bij tweedeklasser FC Brussels.

"In het begin had ik het niet makkelijk bij Werder", blikt de jonge Belg terug in HNB. "Maar je moet je aanpassen en uiteindelijk heb ik er in die drie seizoenen veel geleerd. Fysiek is de opleiding in Bremen zwaarder, maar op technisch vlak staat Anderlecht een trapje hoger."

"Ik heb met de jeugdploegen van Anderlecht geregeld tegen Brussels gespeeld, maar het niveau in tweede klasse kan ik moeilijk inschatten", geeft de polyvalente jongeling toe. "Ik speelde met Anderlecht wel één keer een oefenmatch tegen Beveren. Erg weinig natuurlijk, om een goed idee te hebben. Mijn eerste betrachting is om zoveel mogelijk speelminuten te verzamelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties