Keizer Karel Cup: Dos Cervezas en een Ghanese vuvuzela

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Keizer Karel Cup: Dos Cervezas en een Ghanese vuvuzela
Foto: © SC

’t Passeniertje kroonde zich voor de twee keer tot beste minivoetballers van de Keizer Karel Cup. In de schaduw van de grote winnaar trokken veel andere ploegen met tal van andere ambities naar de Gentse Blaarmeersen.

Een vuvuzela is het eerste wat onze aandacht trekt. Ook op duizenden kilometers van het WK-gebeuren in Zuid-Afrika ontsnappen we niet aan het geluid van een bijenzwerm. Gelukkig blijft het maar bij één bijtje, een Ghanees. Allez, negen Ghanezen en één vuvuzela (die de derde dag van de KKC niet overleeft).



De Zongo Boys, Gentenaars van Ghanese afkomst, verzamelen rond het hoofdterrein voor hun eerste wedstrijd. De vrienden van Vadis Odjidja barsten van het vertrouwen, maar stuiten uiteindelijk op titelverdediger en latere finalist Graphic Style-Dunilux.

“Misschien dat ze volgend jaar nog iets beter kunnen”, hoopt Vadis, die voor de truitjes en de inschrijving zorgt. “Dan liggen er synthetische grasmatten en dat is beter voor die jongens. Technisch zijn ze goed onderlegd.”

Dos cervezas (en meer)

Bij de Penelopkes uit West-Vlaanderen is de ambitie minder groot. Coach Carl en zijn jongens nemen al voor de vijfde keer deel en doen dat vooral voor het plezier. Dat wordt al snel heel duidelijk als Carl één van zijn sterspelers van het veld haalt voor een bierpauze.



“En dit jaar hebben we opnieuw een thema”, verklapt Carl tussen twee slokken door. “Dos Cervezas, Michael Jackson en Oranje.” Een conclusie die we nooit zelf hadden kunnen trekken bij het aanschouwen van zijn troepen (zie foto). “Vorig jaar hebben we gespeeld met zwembandjes en een duikersbril.”

“Voetbal is hier voor ons een bijzaak”, besluit Carl. “We zijn allemaal eind de twintig en begin de dertig. Dit weekend is voor ons de ideale gelegenheid om zonder het vrouwtje nog eens volledig uit de bol te gaan.”

Acties maken

Honderd meter verder komen we Harald Meyssen (38) tegen. De voormalige voetballer van onder andere Eendracht Aalst, Standard en Cercle Brugge hekelt de defensieve spelstijl van één van de deelnemende ploegen. “Dit moet toch voor het plezier zijn.”



Meyssen coacht in Gent zelf een ploegje onder 13. Zij amuseren zich duidelijk wel en winnen uiteindelijk de finale met groots machtsvertoon (8-3). “Ik vraag hen gewoon om zoveel mogelijk acties maken”, aldus Meyssen. “Bij hun ploeg moeten ze altijd al luisteren naar de trainer. En je ziet, die jongens bloeien hier helemaal open.”

“Het is een goede manier om straatvoetbal terug tot leven te brengen. Ik zou het meteen introduceren op training. Want wees eens eerlijk, hoeveel jongens hebben er nog een actie in huis.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties