Youngster M'Sila wil doorbreken in Gent

De Nijs Michael
| 4 reacties
Youngster M'Sila wil doorbreken in Gent
Foto: © SC

Zakaria M'Sila doet het bij AA Gent erg goed in de voorbereiding. De achttienjarige Marokkaan kroonde zich op stage in Mierlo zelfs tot speler met de beste fysiek. Ook technisch kan de youngster aardig uit de voeten, hij hoopt dan ook op een doorbraak.

"Ik hoop dat ik elke week bij de achttien zal zijn en vijftien tot twintig minuten mag invallen", klinkt M'Sila ambitieus in HLN. "Het zal niet simpel zijn, want de concurrentie is zwaar. Dat merk je ook op training. Maar door de concurrentie word je ook beter en stijgt het niveau. Ik besef dat ik nog een lange weg moet afleggen, maar heb vertrouwen in mezelf. Ik ga mijn best doen op training en dan moet de coach maar beslissen."

"Ik heb een jaar lang niet gevoetbald door een blessure aan mijn heup. Dagelijks moest ik keihard revalideren terwijl ik anderen zag voetballen. Na dat alles ben ik mentaal heel sterk", legt de achttienjarige Buffalo verder uit. "Ik heb het grootste deel van mijn jeugd op straat gevoetbald, maar op mijn twaalf jaar ben ik bij W.A.Q. in Cassablanca gaan spelen. Ik heb toen het geluk gehad dat ik als veertienjarige werd geselecteerd voor de Marokkaanse nationale ploeg -17.  Een scout merkte me op en zo kwam ik bij AS Monaco terecht. Vanaf dan moest ik voor mezelf zorgen. Ook nu woon ik alleen op een appartement, maar ik voel me goed bij Gent."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties