Anderlecht onderuit tegen efficiënte Roemenen

De Nijs Michael
| 4 reacties

Anderlecht won haar eerste vijf oefenwedstrijden erg makkelijk, maar woensdag liep het in de eerste serieuze test fout voor paars-wit. Roemeens kampioen Cluj speelde bijzonder efficiënt en won de partij met 3-0.

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de partij, waardoor er vooral middenveldspel te zien was. Toch kwam Anderlecht meermaals gevaarlijk opzetten. Zo trapte nieuwkomer Sacha Kljestan, net als Pablo Chavarria en Jan Lecjaks in de basis gedropt door trainer Ariël Jacobs, een vrije trap net naast.

Ook Kanu was gevaarlijk, maar hij kopte een voorzet van Thomas Chatelle eveneens naast het doel. Aan de overzijde liet Lecjaks de gevaarlijke Deac kort voor de rust te makkelijk voor doel verschijnen. Doelman Davy Schollen haalde de Cluj-speler neer, waarna Cadu de strafschop omzette: 1-0.

In de tweede helft gebeurde er aanvankelijk weinig, tot Ariël Jacobs negen nieuwe spelers op het veld posteerde. Dat rendeerde bijna onmiddellijk, maar Mbark Boussoufa trof de dwarsligger. Even later trapte de Marokkaan wel binnen het kader, maar de Roemeense doelman was bij de les.

Jonathan Legear kreeg eveneens een goede kans, maar hij trapte de bal van dichtbij over doel. Traore en Kone zorgden vervolgens op de counter voor de te zware 3-0-eindcijfers. Boussoufa scoorde nog bijna de eerredder, maar hij trof andermaal het doelkader.