Van Marwijk neemt geen WK-gangers mee naar Oekraïne

Dennis Smeyers
| 4 reacties
Van Marwijk neemt geen WK-gangers mee naar Oekraïne
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het hoeft niet altijd een straf te zijn zoals bij de Fransen. Bert van Marwijk, bondscoach van onze noorderburen, neemt net als Laurent Blanc geen enkele WK-ganger mee naar de eerstvolgende internationale opdracht.

Op elf augustus, dat is net een maand na 'het nieuwe trauma', moet Oranje weer aan de bak.  De Nederlandse selectie speelt dan haar eerste oefenwedstrijd in de aanloop van de nieuwe EK-kwalificatiecampagne.  Van Marwijk besloot zijn WK-gangers, met uitzondering van Michel Vorm van FC Utrecht, rust te geven.  Hij reist richting Oekraïne met een jong B-elftal .

'Door ons lange verblijf in Zuid-Afrika, komt de interland tegen Oekraïne voor de WK-gangers veel te vroeg', verklaart Van Marwijk zijn verrassende selectie. 'Zij zijn of nog met vakantie, of pas net weer aan de slag bij hun club. Ik wil hen op dit moment absoluut niet onnodig extra belasten.'

De Nederlandse voetbalbond probeerde de wedstrijd nog op een andere dag te laten doorgaan, maar Oekraïne zag daar geen mogelijkheid toe door zijn drukke oefenschema. 'Als bondscoach heb ik hier begrip voor', aldus van Marwijk.

'Onze tegenstander is ervan op de hoogte dat wij met een relatief jonge groep komen. Voor mij is het een uitgelezen mogelijkheid deze talentvolle spelers met het oog op de kwalificatieduels voor EURO 2012, een paar dagen onder mijn hoede te hebben. Uiteraard is dit in goed overleg gegaan met mijn Jong Oranje-collega Cor Pot.'

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties