KV Mechelen in tweede helft voorbij Lokeren

Fabian Morren
| 40 reacties

Peter Maes start het seizoen met een verlies op zijn ex-club KV Mechelen. Lokeren speelde een goede eerste helft maar moest na rust het onderspit delven. Coach Marc Brys heeft zijn debuut bij KV Mechelen niet gemist.

In een teleurstellende eerste helft had Lokeren wel de bovenhand. De Mechelse fans lieten na drie minuten een eerste keer van zich horen wanneer Peter Maes een eerste keer uit zijn dugout sprong. Hij zag hoe doelman Copa een eerste keer tussen beiden moest komen nadat Nong en Pandza in duel gingen.

Het was dan meer dan tien minuten wachten op een nieuwe doelkans. Het was Lokeren dat via een schot van De Roover gevaarlijk was. Renard duwde het banaanschot in hoekschop. De bezoekers bleven de gevaarlijkste ploeg. Leko stuurde Mokulu diep, die naast trapte. KV Mechelen kon daar nauwelijks of niets tegenover stellen.

De tweede helft begon veelbelovend. Terwijl de meeste mensen nog hun plaatsen innamen stond de thuisploeg al op voorsprong. Goruis plaatste zijn vrije trap perfect in de hoek en Copa was kansloos. Lokeren, dat de bovenhand in de eerste helft, stortte als een pudding in elkaar. Al was De Ceulaer wel dicht bij de gelijkmaker. Renard kon zijn hard afstandsschot nog naast duwen.

Maar het was KV Mechelen dat verder afstand nam. Geudens zette zich goed door de Lokerse defensie en bediende Nong. De spits schoot de bal hard voorbij Copa binnen. In de slotfase was het bijna 3-0. Invaller Destorme schoot echter op de doelman.